Πανεπιστήμιο Κύπρου

Βιβλιοθήκη


Ηλεκτρονικά Περιοδικά

__________________

Διεθνείς Βάσεις Δεδομένων

__________________

Αναζήτηση στον Κατάλογο
(Library Catalogue)

__________________

Κατάλογοι Ανοιχτής Πρόσβασης

■ Κυπριακές Βιβλιοθήκες

■ Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες

__________________

Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης

__________________

Ηλεκτρονικά Βιβλία στο Διαδίκτυο

__________________

Χρήσιμες Συνδέσεις

__________________

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

__________________

Γενικές Πληροφορίες

__________________

Ανακοινώσεις-Νέα -Εκδηλώσεις

__________________

      

 Λευκωσία, Δευτέρα 6.11.2000

Προς τους χρήστες της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου

Θέμα: Έναρξη λειτουργίας της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης και των Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης στις ιστοσελίδες της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μετά από 11 μήνες προσπαθειών για τη δημιουργία Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ολοκληρώθηκε αυτή τη βδομάδα.

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας εκτίθεται στις ιστοσελίδες της Βιβλιοθήκης στη διαδικτυακή διεύθυνση: http://library.ucy.ac.cy/

Στη σελίδα "Ψηφιακή Βιβλιοθήκη και Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης" στη διεύθυνση:
http://library.ucy.ac.cy/electronic_services/electronic_central.htm
μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις Υπηρεσίες Ψηφιακής Βιβλιοθήκης και Ηλεκτρονικής
Πληροφόρησης, που έχουμε αναπτύξει ή οργανώσει μέχρι σήμερα στη Βιβλιοθήκη. Συγκεκριμένα μπορείτε πλέον:

  1. Να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης μας (OPAC: Online Public Access Catalogue), σε περιβάλλον web, από οποιοδήποτε υπολογιστή συνδεδεμένο στο INTERNET, εντός και εκτός Πανεπιστημίου Κύπρου. 

  2. Να διαβάσετε, καταβιβάσετε (download) ή τυπώσετε το πλήρες κείμενο άρθρων από 1600+ ηλεκτρονικά περιοδικά, στα οποία είτε έχει συνδρομή το Πανεπιστήμιο Κύπρου ή κάποιο από τα υπόλοιπα 32 μέλη της Κοινοπραξίας των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link), στην οποία είμαστε πλήρη μέλη. Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο είναι δυνατή μόνο για όσους είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο του Πανεπιστημίου Κύπρου (λόγω θεσμικών περιορισμών από τους εκδότες). Για την πλειονότητα των περιοδικών δεν απαιτούνται user names και passwords. 

  3. Να αξιοποιήσετε, μέσω του συστήματος δικτύωσης CD-ROM ULTRANET, το οποίο εγκαταστήσαμε στη Βιβλιοθήκη την προηγούμενη βδομάδα, οποιεσδήποτε από τις 33  βάσεις δεδομένων (σε μορφή CD-ROM), στις οποίες έχουμε συνδρομή. Η πρόσβαση  στις βάσεις δεδομένων είναι δυνατή μόνο για όσους είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Δεν απαιτούνται user names και passwords.

  4. Να κάνετε τις αναζητήσεις σας στις 15 και πλέον βάσεις δεδομένων, στις οποίες έχουμε συνδρομή ή διατίθενται δωρεάν στο INTERNET, και σε ορισμένες από αυτές να 
    αποκτήσετε απευθείας το πλήρες κείμενο των άρθρων που ανακτάτε. 

  5. Να αναζητήσετε και να εμφανίσετε στην οθόνη σας το πλήρες κείμενο οποιασδήποτε από τις 12.500 ψηφιοποιημένες Διδακτορικές Διατριβές, οι οποίες έχουν εκπονηθεί στα Ελλαδικά Πανεπιστήμια και είναι εγκατεστημένες στη ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (2.000.000 ψηφιακές σελίδες).

Σας προσκαλούμε και σας «προκαλούμε» να διερευνήσετε τις δυνατότητες που ανοίγονται με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουμε. Τις επόμενες βδομάδες θα έλθουμε σε επαφή μαζί σας για να οργανώσουμε παρουσίαση αυτών των υπηρεσιών και λεπτομερή ενημέρωσή σας πάνω στις δυνατότητες αξιοποίησης. Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να σας ενημερώνουμε εγκαίρως για κάθε νέο απόκτημα της ψηφιακής μας βιβλιοθήκης και για κάθε νέα υπηρεσία που αναπτύσσουμε και παραδίδουμε. 

Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή μιας διαδρομής, ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Πιστεύουμε ότι θα αναγνωρίσετε τις προσπάθειες που καταβάλλουμε στη Βιβλιοθήκη. Ελπίζουμε ότι θα δείξετε την απαραίτητη ανοχή και κατανόηση, μέχρι να μπορέσει το προσωπικό της Βιβλιοθήκης να εξοικειωθεί με τα νέα εργαλεία, να αποκτήσει τις δεξιότητες που αυτά απαιτούν, και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που δημιουργούνται για τη μετεξέλιξη της Βιβλιοθήκης σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο, αναγκαίο για την κάλυψη των καθημερινών πληροφοριακών αναγκών σας, στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητές σας.


Με τη δέουσα τιμή

Φίλιππος Τσιμπόγλου
Διευθυντής Βιβλιοθήκης
Πανεπιστήμιο Κύπρου

e-mail: ftsimp@ucy.ac.cy
URL: http://www.ucy.ac.cy/~ftsimp/index.htm 
Τηλ.: 00357 2 892030
Fax : 00357 2 750508

________________________________________________________
[ Πανεπιστήμιο Κύπρου ] [ Κεντρική Σελίδα Βιβλιοθήκης ] [ Email Βιβλιοθήκης ]
[ English ] [ Français ]
______________________________________________
Copyright © 2000 - 2006 Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου
Σχεδιασμός-Ανάπτυξη : Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου
Επικοινωνήστε: libwebmaster@ucy.ac.cy